Al 2.853 opgehaald

57% opgehaald Doel € 5.000

Spetteren en sporten voor Spieren voor Spieren

  • Float Fit (25/45 beschikbaar)
  • Aquabootcamp (13/15 beschikbaar)
  • Zwemmen (7/20 beschikbaar)
Normal 4c58a1b5ceac4a8f5327c86d0f1883ed1717d41c

Op zaterdagavond 28 oktober wordt in Sportcentrum De Waterkanten voor de derde keer op rij een Wintertijd Challenge georganiseerd. Doel van deze activiteit is om met zoveel mogelijk deelnemers te sporten en zo geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. 

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Op veel plaatsen in Nederland wordt, tijdens het ingaan van de wintertijd één uur gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In Lisse is er echter gekozen voor een andere opzet.

Op 28 oktober wordt er van 17.00 tot 23.30 uur een gevarieerd (sport)programma georganiseerd voor alle leeftijden. Deelnemers kunnen zich van tevoren inschrijven, maar het is uiteraard ook mogelijk om op de avond zelf langs te komen. Het programma ziet er als volgt uit:

Diepe bad

Tijd

Activiteit

17.00-18.30

Drijf-Inn

19.00-22.00

floatfit® challenge voor teams

22.30-23.30

Banen / estafette zwemmen

 
Ondiepe bad

Tijd

Activiteit

17.00-22.30

Recreatief zwemmen voor alle leeftijden: Recreatiebad, glijbaan, whirlpool, waterspeeltuin en stroomversnelling geopend.

22.30-23.30

Aquabootcamp

Recreatief zwemmen en Drijf-Inn

Lekker vrij zwemmen in het recreatiebad, of kom een film kijken in het diepe bad!

Al drijvend op een luchtbed film kijken? Dit kan tijdens deze activiteit, want op het grote scherm in het wedstrijdbad wordt een film vertoond (alle leeftijden). Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een luchtbed of ander drijfmiddel. Let op! Deelnemers dienen minimaal in het bezit te zijn van een A-diploma of onder begeleiding van een volwassene in bezit van een diploma te komen.

Deelnemen?

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze geld inzamelen. Dit kunnen ze doen door zich te laten sponsoren. Het startbedrag om deel te kunnen nemen aan Aquabootcamp en het estafette zwemmen is € 15,00. Deelnemers kunnen dit uiteraard zelf verhogen door aan familie, vrienden en bekenden te vragen of ze bereid zijn om hen te sponsoren.

Inschrijven kan via de website van de Wintertijd Challenge. Deelnemers kunnen hier een eigen pagina aanmaken waarmee ze zichzelf kunnen promoten via social media. Ook kunnen sponsoren hier eenvoudig online een donatie doen.

Het is tevens mogelijk om in te schrijven via de receptie van het Sportcentrum. Bij inschrijving dient ook direct het startbedrag te worden voldaan. Donaties die de deelnemers eventueel nog extra ophalen, kunnen op de avond zelf worden “afgedragen”.

Voor de Drijf-Inn en het recreatieve zwemmen is de toegang € 4,50. Hiervoor hoeft van tevoren niet te worden ingeschreven. 

De Wintertijd Challenge is één van de grootste sportieve goede doelen actie in Nederland. Dit jaar draagt de opbrengst van de Wintertijd Challenge bij aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ in Utrecht, zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik kunnen maken van gecentraliseerd onderzoek en diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan om spierziekte uiteindelijk de wereld uit te helpen.

Enthousiast geworden? doe dan ook mee met één van deze activiteiten. Niet alleen zet je je in voor een goed doel, je hebt zelf ook een gezellige en sportieve avond. Inschrijven en doneren kan via deze pagina, dus zet ook jouw gezonde spieren in voor zieke spieren.

Doe een donatie

Laatste donaties

Lennart

08-12-2017 | 14:31

Extra donatie Sportfondsen Lisse

Lennart

10-11-2017 | 15:50

Donatie Hoofdkantoor

Anoniem

08-11-2017 | 23:07

Anoniem

29-10-2017 | 10:21

Martine

29-10-2017 | 00:22

Om mijn vriendin te helpen haar doel te bereiken.

Houd jij van aanpakken en wil je tot het uiterste gaan? Doe dan mee met 60 minuten bootcamp in het water. Deze pittige en verrassende activiteit wordt gegeven in ondiep water met bijpassende muziek en onder begeleiding van internationale instructeurs. 

Inschrijven

 

Nieuw dit jaar is de floatfit® challenge! Bedrijven en organisaties kunnen zich met een team aanmelden voor FLOATFIT®! Tijdens deze activiteit worden er oefeningen uitgevoerd op een aquabase® (stevige mat) in het water en daarbij moet je goed je evenwicht bewaren, zodat je niet in het water valt. Speciaal voor deze avond komen internationale instructeurs naar Sportcentrum De Waterkanten om u en uw collega’s flink aan het werk te zetten.  Voor meer informatie en inschrijven, neem contact op met Bas Staats via b.staats@sportfondsen.nl of bel met 0252-414488.

Van 19.00 – 22.00 uur worden er lessen floatfit® gegeven van een half uur. Tijdens iedere les zijn tien plaatsen beschikbaar. Voor het bedrag van € 250,- kunnen deze plekken gereserveerd worden voor het team van uw organisatie. Dit bedrag komt in zijn geheel ten goede aan het goede doel en hier zit het volgende bij inbegrepen:

  • HIIT training floatfit® onder begeleiding van internationale Clubaqua Masters instructeurs
  • Tussen 17.00 t/m 22.30 uur hebben deelnemers ook de gelegenheid om vrij te zwemmen
  • 1e rondje + bittergarnituur van het huis

Kortom, een gezellige, uitdagende avond voor medewerkers van uw organisatie, die ook nog eens bijdraagt aan de teamspirit.

Het is vanaf nu ook mogelijk om individueel in te schrijven. De startkosten zijn dan € 15,00. Eventuele extra sponsoropbrengsten kunnen op de avond zelf gedoneerd worden.

Inschrijven

 

Zwem gedurende één uur zoveel mogelijk banen. Dit kan op je eigen tempo of in een team (estafette).

Inschrijven