Wintertijd Challenge

 

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In 2017 vindt de Wintertijd Challenge plaats in de nacht van 28 op 29 oktober. 

 

Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte

Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekten bij kinderen te realiseren. 

 

Droomafstanden

Ludiek is dat deelnemers aan de Wintertijd Challenge op dit nachtelijke tijdstip door het teruggaan van de klok in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Zo kun je bijvoorbeeld 10 kilometer lopen of 3 kilometer zwemmen in 1 seconde. Dit is het ultieme voorbeeld waar gezonde spieren toe in staat kunnen zijn om zo kinderen met zieke spieren te helpen. 

 

Historie Wintertijd Challenge

In 2011 vond de eerste editie van de Wintertijd Challenge plaats met 2 nachtelijke challenges. In 2016 vonden er maar liefst 109 sportieve challenges plaats door heel Nederland en was de opbrengst € 200.072,-. 

 

Organiseer je eigen challenge

Wil je zelf een challenge organiseren met je sportvereniging, sportschool, bedrijf of school? Vraag dan vrijblijvend de digitale toolkit Wintertijd Challenge 2017 aan via wtchallenge@spierenvoorspieren.nl of bel 020 - 2611782. Je kunt ook HIER direct jouw challenge aanmelden en aanmaken op de website. 

 

Neem deel aan een Wintertijd Challenge bij jou in de buurt

Kijk op de landkaart welke challenges er allemaal plaatsvinden en schrijf je in voor een Wintertijd Challenge bij jou in de buurt. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,-. Daarnaast krijgt elke deelnemer zijn eigen sponsorpagina. Het streven voor elke deelnemer is om minimaal € 100,-  aan sponsorgeld bij elkaar te brengen. 

 

Volg ons op social media

Volg het laatste nieuws over de Wintertijd Challenge ook op Facebook en Twitter